ACT in Actie – Cursus en Opleiding
Partij, 23 Maart 2020

Hallo allemaal,

Graag nemen we jullie mee in de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus (COVID-19) en de gevolgen voor de ACT-cursussen bij ACT in Actie – Cursus en Opleiding. Gezien het belang van beperking van verspreiding van het virus, hebben wij besloten om tot en met 31 mei geen cursussen meer op locatie te gaan verzorgen (in navolging van de adviezen van het RIVM alsook de maatregelen van het kabinet); dit zowel voor de bescherming van jullie als cursisten alsook de mogelijke maatschappelijke impact bij een onverhoopte infectie. Daarbij vinden we het uiteraard nog steeds belangrijk dat iedereen die zich heeft ingeschreven de kans krijgt om de cursus voor te zetten en succesvol af te ronden.

Alle ACT-cursussen zullen gewoon doorgaan zoals gepland, echter de bijeenkomsten tot en met 31 mei zullen op afstand plaatsvinden in het Virtuele Lokaal van ACT in Actie. Deze manier van lesgeven wordt al jaren succesvol ingezet bij de Open Universiteit (en wordt momenteel ook ingezet door andere opleidingsinstellingen om scholing toch te kunnen continueren); leren op afstand.  Jullie kunnen daarbij de presentatie van de docent op afstand volgen, als groep verschillende ACT-oefeningen gaan ervaren alsook in tweetallen in rollenspellen gaan oefenen met de verschillende ACT-processen. In principe verandert er dus niets aan de opzet van de cursus of de aanwezigheid van de docent, alleen de fysieke aanwezigheid wordt vervangen door een aanwezigheid op afstand (waarbij het gewoon mogelijk is de docent tussentijds vragen te stellen, alsook met medecursisten te spreken en te oefenen). De accreditaties blijven ook gewoon geldig. Klik hier voor meer informatie over het volgen van de ACT-cursus in het virtuele lokaal, alsook voor ervaringen van (mede)cursisten.

Hoewel via het virtuele lokaal alles kan worden gedaan wat er ook in een fysieke ruimte kan worden gedaan, zijn wij er ons ook van bewust dat face to face contact ook zijn meerwaarde heeft. Daarom willen wij zodra dit weer mogelijk is ook graag een boosterdag organiseren (kosteloos), waarbij jullie alsnog in real life kunnen gaan oefenen in rollenspelen.

Zodra het weer mogelijk is om op fysieke bijeenkomsten te organiseren, zullen wij dit uiteraard weer doen. Dus het goede nieuws is dat de cursussen sowieso door kunnen gaan!

Hartelijke groet,

Het ACT in Actie Team (Tim, Yara, Merel, Roy, Anique, Lieve, Frederiek, Rafke, Aline, Maarten, Barbara & Rianne)

Laatste update: 23-03-2020 – 19:30