De ACT-cursussen van ACT in Actie worden verzorgd door Tim Batink, Roy Thewissen, Anique Vos, Frederiek Fortuin, Rafke Hotterbeekx, Aline Kruit, Maarten Borkes, Barbara Kuiters, Rianne Sigmond, Sascha Rasquin, Rien Uitslag, Jarl Eschauzier, Sandy Gouder de Beauregard & San van Halen. Allemaal zijn zij ervaren behandelaren, met ruime ervaring in het werken met Acceptance and Commitment Therapy. Ieder heeft zijn eigen expertise, als het gaat om het toepassen van ACT bij verschillende doelgroepen, in verschillende behandelcontexten. Ook heeft het gehele docententeam training gevolgd bij de internationale ACT-experts. Zij stellen zich graag even aan u voor:

Dr. Tim Batink (Oprichter & Hoofddocent)
Tim Batink (1987) is GZ-psycholoog i.o.t. Specialist (Klinisch Psycholoog), Groepstherapeut NVGP, Senior Schematherapeut, Supervisor VGCt & ACT-supervisor, werkzaam bij het MUMC. Hij is tevens verbonden als Assistant Professor aan de Open Universiteit – Levenslooppsychologie waar hij onderzoek doet naar ACT. Hij is auteur van Time to ACT! Het basisboek voor professionals, de Flexibiliteits Index Test (FIT-60) en drie eHealth-modules op basis van ACT. In 2012 heeft hij ACT in Actie opgericht en sindsdien verzorgt hij geaccrediteerde ACT-cursussen. Kijk hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Dr. Roy Thewissen (Docent)
Roy Thewissen (1977) is psycholoog (VVKP, NIP), gedragstherapeut (VGCt) trainer en supervisor in ACT, RFT en klinische gedragsanalyse. Hij is werkzaam bij de afdeling pijn in de revalidatiekliniek Adelante te Hoensbroek. Hier heeft hij, binnen de multidisciplinaire groepsbehandeling, het ACT-model geïntroduceerd en mede vormgegeven. Tevens is hij als docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit Maastricht. Roy verzorgt sinds 2014 opleidingen, per 2017 verzorgt hij ook ACT-cursussen voor ACT in Actie. Kijk hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Anique Vos (Docent)

Anique Vos (1988) is GZ-psycholoog i.o.t. Specialist (Klinisch Psycholoog) en ACT-trainer / supervisor. Zij is sinds 2012 werkzaam als psycholoog en heeft in de afgelopen jaren met verschillende doelgroepen gewerkt (o.a. medische psychologie). Anique heeft eerst ervaring en kennis opgedaan in mindfulness, waarna ACT haar interesse kreeg en ze zich hier verder in heeft gespecialiseerd. Anique verzorgt sinds 2018 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Kijk hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Frederiek Fortuin (Docent)

Frederiek Fortuin (1983) is GZ-psycholoog en ACT-trainer. Zij is sinds 2005 werkzaam als psycholoog en heeft in de afgelopen jaren met verschillende doelgroepen gewerkt (o.a. medische psychologie, revalidatie, basis ggz). Momenteel werkt ze bij de afdeling Klinische en Medische psychologie van Zuyderland Medisch Centrum met als specialisatie oncologie en chronische pijn. Frederiek maakte in 2009 voor het eerst kennis met ACT. Sinds 2014 heeft ze het ACT-virus echt goed te pakken en heeft ze zich verder gespecialiseerd. Frederiek verzorgt sinds 2019 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Rafke Hotterbeekx (Docent)

Rafke Hotterbeekx (1992) is psycholoog psychosomatiek en psychotherapeut i.o. werkzaam binnen de SGGZ. Binnen deze functie wordt in contact met cliënten voornamelijk aandacht besteed aan het stilstaan bij emoties en lichamelijke signalen. Tijdens haar opleiding psychologie aan de Universiteit Maastricht heeft Rafke drie verschillende onderzoeken gedaan naar mindfulness. Binnen de literatuur werd er vaak naar ACT gerefereerd en zo werd een interesse voor deze therapievorm gewekt. Enkele jaren later volgde zij dan ook de basis- en verdiepingscursus bij Tim Batink en tegenwoordig gebruikt ze ACT dagelijks zowel in haar werk- als privéleven. Rafke verzorgt sinds 2019 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Aline Kruit (Docent)
Aline Kruit (1964) is arts, coach en ACT-docent met jarenlange ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Tijdens haar werk in U-center werd haar interesse voor ACT gewekt. Sinds 2011 werkt zij dan ook intensief met ACT, zowel in groepen als individueel. Aline is gespecialiseerd in de behandeling van slapeloosheid met ACT en heeft daar twee boeken over geschreven: “Slapen is niets doen” en Eerste hulp bij Beter Slapen. Aline verzorgt sinds 2019 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Maarten Borkes (Docent)
Maarten Borkes (1983) is GZ-psycholoog en ACT-supervisor. Hij werkt als GZ-psycholoog bij multidisciplinair revalidatiecentrum BeLife, waar hij volwassenen met chronische pijn behandelt. Daarnaast is hij bij BeLife coördinator van het psychologen-team. Maarten is gespecialiseerd in ACT & revalidatie. Hij geeft met veel plezier opleidingen en supervisie op het gebied van ACT en chronische pijn. Maarten verzorgt sinds 2019 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreidere achtergrond.


Drs. Barbara Kuiters (Docent)
Barbara Kuiters (1990) is psychologe, werkzaam in Maastricht en omstreken. Na afronding van haar wetenschappelijke studie, heeft zij zich verder gespecialiseerd in de toepassing van positieve psychologie. Ze is o.a. gecertificeerd als Positieve Psychologie docent en counselor, Mindfulness trainer en Acceptance and Commitment (ACT) therapeut. Barbara verzorgt sinds 2019 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Rianne Sigmond (Docent)
Rianne Sigmond (1984) is GZ-psycholoog, actief in de revalidatiezorg waar zij momenteel met veel plezier werkt in een multidiciplinair behandelteam. De flexibiliteit van mensen om met verschillende vormen van verlies te kunnen omgaan vindt zij inspirerend, ze werkt dan ook graag met ACT om deze flexibiliteit te vergroten bij haar patiënten. Rianne verzorgt sinds 2019 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Dr. Sascha Rasquin (Docent)
Sascha Rasquin (1976) is werkzaam als GZ-psycholoog in de revalidatie setting (Adelante). Ze is haar psychologie-carrière gestart als onderzoeker bij de Universiteit Maastricht. Van daaruit heeft ze de overstap gemaakt naar werken als psycholoog in de kliniek. In de revalidatie is er veel mogelijkheid om ACT-principes toe te passen (verander wat je kunt veranderen, accepteer wat je niet kunt veranderen). Sascha verzorgt sinds 2020 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Rien Uitslag (Docent)
Rien Uitslag (1989) werkt als GZ-psycholoog bij multidisciplinair revalidatiecentrum BeLife. De eerste kennismaking van Rien met ACT was in zijn baan binnen een vrijgevestigde psychologenpraktijk voor generalistische basis GGZ en specialistische GGZ, waar hij van 2012 tot 2018 gewerkt heeft met kinderen, jongeren en volwassenen. Hij heeft de overstap naar het werken in de revalidatie gemaakt vanwege de mogelijkheden om met verschillende disciplines samen te werken. Rien verzorgt sinds 2020 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Jarl Eschauzier (Docent)
Jarl Eschauzier is als Psychiater werkzaam in zijn eigen praktijk. In 2017 maakte hij kennis met de ACT en dit voelde als thuiskomen, met name omdat hij veel elementen hiervan, zoals het positief formuleren van behandeldoelen, de nadruk op gelijkwaardigheid en destigmatisatie in de therapeutische relatie en de focus op mindfulness en compassie, al jaren toepaste in zijn klinische werk. Jarl verzorgt sinds 2020 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Sandy Gouder de Beauregard (Docent)

Sandy Gouder de Beauregard is werkzaam als psycholoog waarbij zij graag werkt met ACT en Psychodrama. Ze heeft in 2016 reeds kennis mogen maken met ACT, waarna ze in 2018 de opleiding bij Tim Batink gestart is. “Wat ik zo mooi vind aan ACT is dat het door herhaaldelijke toepassing uiteindelijk ook een levenswijze wordt en voor iedereen toepasbaar is. En dit zou ik zowel cliënten als behandelaren graag mee willen geven”. Sandy verzorgt sinds 2021 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. San van Halen (Docent)
San van Halen is GZ-psycholoog en gedragstherapeut (VGCt), supervisor en docent VGCT en gediplomeerd mindfulness (MBSR en MBCT) trainer. San heeft in ACT zijn meest vertrouwde behandelmodel en pad gevonden waarin alles samenkomt op een manier die recht doet aan de menselijke aard en waarden. In het ACT model en proces wordt geïntegreerd en uitgelegd wat werkt, zoals de derde generatie CGT, mindfulness en oplossingsgerichte therapie. Hij beschouwt Steve Hayes, met Aaron Beck en Jon Kabat-Zinn als zijn belangrijke inspiratoren. San verzorgt sinds 2021 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Yara Gilissen (Office Manager)

Yara Gilissen is in 2019 gestart als Virtual Assistant en ondersteund sinds 2020 ACT in Actie als Office Manager. Ze heeft de Hoge Hotelschool in Maastricht afgerond en Masters in Tourism & Leisure Management en Human Resources Management in Oostenrijk en Italië. Ook is ze Certified Scrum Master en heeft ze diverse andere cursussen gevolgd op het gebied van HRM, Psychologie & Wellness. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.