eHealth-module ACT : Embloom (gratis demo)
ACT in Actie heeft in samenwerking met Embloom een uitgebreide, flexibele eHealth module op basis van Acceptance and Commitment Therapy ontwikkeld: “Van Klacht naar Veerkracht”. Elk ACT-onderdeel wordt kort geïntroduceerd middels een helder filmpje (tevens begeleidende tekst beschikbaar). Voor elk ACT-onderdeel zijn verschillende ACT-oefeningen en ACT-metaforen beschikbaar (inclusief pakkende illustraties). Er zijn invul-oefeningen, doe-oefeningen en geleide-oefeningen (audio) beschikbaar. Daar waar reguliere eHealth-modules een vaste volgorde aanhouden, kan deze flexibele module aan de behoeften van de cliënt worden aangepast; de behandelaar kan zelf bepalen in welke volgorde hij de verschillende onderdelen aanbiedt. Het is mogelijk een gratis demo-account aan te vragen bij Embloom (info@embloom.nl), om kennis te maken met deze module. In samenwerking met de Open Universiteit wordt er momenteel onderzoek gedaan naar de gebruikerservaringen en effectiviteit van deze module. Interesse? Mail naar vanklachtnaarveerkracht@ou.nl voor meer informatie.

ACT-app : ACT in Daily Life Training
In een samenwerkingsverband van de Universiteit Maastricht en de KU-Leuven is de ACT in Daily Life Training ontwikkeld. Dit is een mobiele interventie met twee hoofdfuncties; zelfmonitoring in het dagelijks leven, alsook het oefenen met ACT in het dagelijks leven. Op dit moment wordt deze interventie onderzocht op zijn effectiviteit bij verschillende patiëntgroepen.

Extra eHealth-modules en app’s (Nederlandstalig):
Er zijn in Nederland en België verschillende andere online-modules en app’s ontwikkeld op basis van Acceptance and Commitment Therapy. Onderstaand volgt een beknopt overzicht van de Nederlandstalige ACT eHealth-modules en apps:

ACT eHealth-modules:
– Voluit Leven (Minddistrict) – https://www.minddistrict.com/nl-nl/catalogus/voluit-leven-act
– ACT (Therapieland) – https://www.therapieland.nl/aanbod/programmas/act/
– Leer Loslaten (Psychologie Magazine) – https://www.psychologiemagazine.nl/academy/loslaten/
– Beter Slapen (Psychologie Magazine) – https://www.psychologiemagazine.nl/academy/beter-slapen/
– Geef jezelf een Boost (Trainingfarm) – https://trainingfarm.org/ontwikkel-jezelf-online-cursus
– Meerdere modules met ACT-elementen (Mirro) – https://www.mirro.nl/

ACT app’s:
– Learn2ACT (Learn 2 ACT, alleen via hulpverlener met abonnement) – http://www.learn2act.net/
– ACT Guide (ACT Guide, alleen via hulpverlener met abonnement) – https://act-guide.com/
– Stemvervormer met Effecten – zie Google playstore & App-store
– De Mindfulness App – zie Google playstore & App-store
– VGZ Mindfulness Coach (VGZ, gratis) – https://www.vgz.nl/mindfulness-coach-app