eHealth & mHealth

/eHealth & mHealth
eHealth & mHealth2018-11-18T23:02:27+00:00

eHealth-module ACT – TelePsy (demo)
ACT in Actie heeft in samenwerking met TelePsy een uitgebreide, flexibele eHealth module op basis van Acceptance and Commitment Therapy ontwikkeld. Elk ACT-onderdeel wordt kort geïntroduceerd middels een helder filmpje (tevens begeleidende tekst beschikbaar). Voor elk ACT-onderdeel zijn verschillende ACT-oefeningen en ACT-metaforen beschikbaar (inclusief pakkende illustraties). Er zijn invul-oefeningen, doe-oefeningen en geleide-oefeningen (audio) beschikbaar. Daar waar reguliere eHealth-modules een vaste volgorde aanhouden, kan deze flexibele module aan de behoeften van de cliënt worden aangepast; de behandelaar kan zelf bepalen in welke volgorde hij de verschillende onderdelen aanbiedt. Het is mogelijk een gratis demo-account aan te vragen bij TelePsy (info@telepsy.nl), om kennis te maken met deze module.

eHealth-module ACT – ZorgIQ (gratis)
Op basis van Time to ACT! is er door ZorgIQ een compacte eHealth-module ontwikkeld. Voor elk ACT-onderdeel zijn er verschillende oefeningen en metaforen beschikbaar. U kunt zich als instelling gratis aanmelden voor deze module; u krijgt dan binnen vijf werkdagen de inloggegevens van het portaal toegestuurd, waarna u zelf onbeperkt cliënten kunt toevoegen die gebruik kunnen maken van deze ACT-module. Meld u nu aan via de website van ZorgIQ: https://www.zorgiq.nl/time-to-act

mHealth-module ACT – ACT in Daily Life Training (demo)
In een samenwerkingsverband van de Universiteit Maastricht en de KU-Leuven is de ACT in Daily Life Training ontwikkeld. Dit is een mobiele interventie met twee hoofdfuncties; zelfmonitoring in het dagelijks leven, alsook het oefenen met ACT in het dagelijks leven. De training wordt aangeboden via de PsyMate-app (gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS). Op dit moment wordt deze interventie onderzocht op zijn effectiviteit bij verschillende patiëntgroepen. Het is een mogelijk een demo-versie van deze mHealth-interventie te bekijken. Neem contact op met info@actinactie.nl voor meer informatie.