Wijzelf zijn natuurlijk heel enthousiast over ons virtuele lokaal en de mogelijkheden die dit biedt. Echter uiteindelijk is vooral belangrijk hoe de cursisten zelf het werken met dit virtueel lokaal ervaren. Op deze pagina laten wij dan ook graag de cursisten aan het woord, om hun ervaringen over het volgen van een ACT-cursus in het Virtuele Lokaal van ACT in Actie te kunnen delen.

Mieke Broekhuizen (Klinisch Psycholoog) heeft  onlangs haar eerste cursusdag in het Virtuele Lokaal van ACT in Actie met docent Barbara Kuiters gevolgd. In onderstaande video deelt ze haar ervaringen.

Dionne Backers (Beeldend Therapeut) heeft ook recentelijk haar eerste cursusdag in het Virtuele Lokaal van ACT in Actie met docent Aline Kruit heeft gevolgd. In onderstaande video deelt ze haar ervaringen.

Onderstaand volgen tenslotte een aantal ervaringen van andere cursisten die onlangs de ACT-cursus via het Virtuele Lokaal hebben gevolgd:

– “Vorige week mocht ik voor het eerst kennismaken met een virtueel lokaal om zo, ondanks de corona maatregelen, toch de ACT cursus te volgen. Alhoewel ik er enigszins huiverig voor was, ben ik er zeer over te spreken. Een klik en je bent in het virtuele lokaal, waar net als in een echt klaslokaal, een PowerPoint presentatie aanwezig is, je elkaar kunt zien en gelijktijdig kunt communiceren met de docent en met cursisten onderling. En dat allemaal op één scherm. Luisterend naar de docent kun je vragen stellen aan elkaar en samen nadenken over de stof. Nog een klik en je wordt in groepjes van twee verdeeld om rollenspellen te oefenen, waar ook de docent gewoon een “kijkje” kan komen nemen. Het benadert zeer zeker de dynamiek van een echt klaslokaal. Het was voor mij even wennen, die digitale wereld, maar ik ben aangenaam verrast en erg blij dat de cursus op deze manier gewoon door kan gaan!”

– “Door de ontwikkelingen rondom corona was onduidelijk of onze tweede bijeenkomst wel door kon gaan, en al snel ontvingen we instructies over het virtuele klaslokaal. Een goed georganiseerde manier van werken: een klaslokaal waarbij de powerpoint gedeeld kan worden, de mede-cursisten zichtbaar blijven en dus interactie nog steeds op de voorgrond staat. Het enthousiasme en de passie van Aline is via het scherm steeds merkbaar en werkt aanstekelijk! Complimenten voor het snelle handelen van Act in actie in deze hectische periode. De cursus kan onverstoord voortgezet worden en als cursist ervaar je (mijn inziens) geen nadelen aan deze manier van werken. Materialen worden niet uitgedeeld maar wel opgestuurd, je beschikt dus iedere bijeenkomst alsnog over alles wat je nodig hebt. Iets wat organisatorisch dus heel wat vraagt maar waar je als cursist niets van merkt.”

– “Super leuke cursusdag gehad via het virtuele lokaal; het systeem werkt goed en ik heb het als laagdrempelig en makkelijk ervaren – je kunt gemakkelijk vragen stellen en het werken in subgroepen werkt heel goed.  Persoonlijk zou ik het fijn vinden als meer opleidingen/cursussen op deze manier zouden worden aangeboden.”

– “Vooraf had ik eerlijkheidshalve wel wat twijfels over het online volgen van een cursus, maar na de eerste cursusdag te hebben afgerond is deze twijfel geheel verdwenen”

– “Goed geregeld: goed geluid, geen storing / stabiel, goeie kwaliteit van werken zo. Het is misschien zelfs wel waardevol, om bij  een reguliere face to face cursus soms ook tussendoor een digitale cursusdag in te plannen”

– “Alles verliep heel natuurlijk, het was echt prima te volgen, als waren we gezamenlijk gewoon fysiek bij elkaar”

Heb jij onlangs een cursusdag via het virtuele lokaal gevolgd en wil je je feedback graag delen? Neem dan contact op met info@actinactie.nl!