Jan Steunenberg is werkzaam als Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ). Hij is aangesloten bij het Kwaliteitsregister van de Landelijke Vereniging voor POH-GGZ. Als vooropleiding heeft hij Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) gestudeerd aan de Hogeschool Zuyd Maastricht. In 2009 volgde Jan de opleiding tot Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) Trainer bij SeeTrue. Hij gaf diverse Mindfulness trainingen in Kerkrade. Daarna heeft hij de basisopleiding tot Cognitief Gedragstherapeutisch Werker (CGW) gevolgd en vervolgens de opleiding tot POH-GGZ aan de RINO te Utrecht.

In 2009 kwam Jan in aanraking met Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Toen hij uiteindelijk als POH-GGZ ging werken besloot hij zich verder te scholen in ACT vanwege de verrijking die ACT zowel in zijn professionele als privé leven gaf. Na het volgen van de basisopleiding is hij zich direct gaan gaan specialiseren in Focused ACT. Focused ACT is een gecondenseerde vorm van ACT die speciaal voor de eerstelijnsgezondheidszorg ontwikkeld is. Als POH-GGZ werkt Jan parttime bij huisartsenpraktijk A.J.J. Link in Mijdrecht. Als Freelancer verzorgd hij intervisie, workshops, trainingen en supervisie in (Focused) ACT.

Jan is lid van de Association for Contextual and Behavioral Science (ACBS) en in het bijzonder van de Special Interest Groups (SIG’s): ‘Social Work’ en ‘ACT in Primary Care’. Tevens is hij lid van de ACBS BeNe (de Nederlandstalige Chapter van de ACBS) waar hij namens de PR-commissie MeetUPS organiseert.

Relevante ACT scholingen die Jan onder andere gevolgd heeft zijn: diverse trainingen van Kirk Strosahl (een van de grondleggers van ACT) en Patricia Robinson, supervisie van Kirk Strosahl, training bij Robyn Walser, cursus Relational Frame Theory (RFT) bij Foxy Learning, de ACT Basisopleiding bij SeeTrue, deelname aan ACBS World Conference, diverse ACT Webinars over Slapen / OCD / SOLK / Trauma / Rouw / Chronische Pijn.

Zijn vrije tijd besteedt Jan onder andere aan vrolijk samenzijn met zijn gezin, vrienden en familie. Hij houdt enorm van uitgebreid koken en gezellig tafelen. Verdiept zich graag verder in het Boeddhisme en diverse filosofische stromingen. Kijkt graag science fiction films en maakt zo nu en dan een mooie reis.

Specialisaties:
– ACT voor Volwassenen
– ACT in de Eerstelijnsgezondheidszorg
– Focused ACT: ACT als Korte Interventie
– Intervisie volgens het Portland Model