Drs. Lieve Bruyninx is psycholoog en gedragstherapeut (U-Gent). Ze werkt sinds 2006 met ACT, met individuen en groepen.

De keuze voor gedragstherapie was van bij het begin duidelijk omdat ik evidence based wilde werken en functioneel naar gedrag wilde kijken. Aanvankelijk speelde echter ook mee dat het een manier van werken was waarbij de therapeut “buiten schot bleef “. De kennismaking met ACT deed een wereld opengaan: lijden hoort bij het leven, proces boven resultaat, iedereen in hetzelfde schuitje, therapeut en cliënt samen. Door me verder te verdiepen in ACT en RFT kreeg ik steeds meer grip op wat ik doe als therapeut, namelijk gedrag in context zetten.

Lieve’s professionele focus ligt sinds 2001 bij arbeidsre-integratie, chronische pijn en burnout. Ze is praktijkhouder van psychologenpraktijk FactorPsy. Tevens is ze één van de hoofddocenten van de Belgische postgraduaat opleiding Contextuele Gedragstherapie. Daarnaast geeft ze ACT opleidingen voor verschillende opdrachtgevers. Lieve is één van de oprichters van ACBSBeNe (chapter van de ACBS) en al jaren lid van het bestuur.

Exposure en creatieve hopeloosheid zijn werkvormen die sterk haar aandacht hebben. Ze verdiept zich daarnaast in RFT, onder andere in samenwerking met Roy Thewissen en in supervisie van Yvonne Barnes-Holmes.

Specialiteiten:
– ACT bij arbeidsre-integratie
– ACT voor volwassenen (individueel en groepen)
– Creatieve hopeloosheid en Exposure
– Experientieel werken met ACT