Dr. Tim Batink is GZ-psycholoog in opleiding Klinisch Psycholoog, Groepstherapeut NVGP, Senior-schematherapeut, Supervisor VGCt  en ACT-supervisor. Hij werkt als GZ-psycholoog bij het MUMC, afdeling Psychiatrie & Psychologie. Tevens is hij Assistant Professor aan de Open Universiteit, vakgroep Levenslooppsychologie (onder leiding van Professor Nele Jacobs) met als aandachtsgebied Acceptance and Commitment Therapy. Ook is hij research affiliate bij de KU-Leuven – Center for Contextual Psychiatry (onder leiding van Professor Inez Myin-Germeys).

Hij heeft promotieonderzoek gedaan naar ACT; waarbij hij in samenwerking met collega’s een vragenlijst heeft ontwikkeld (de Flexibiliteits Index Test – FIT-60) en de ACT in Daily Life Training heeft ontwikkeld (een mHealth-interventie). Momenteel vindt er vervolgonderzoek plaats naar deze interventie bij de KU-Leuven (in samenwerking met Professor Inez Myin-Germeys) en werkt hij mee aan de publicatie van een transdiagnostisch behandelprotocol alsook een begeleidende App. Klik hier voor een recent publicatieoverzicht.

Tim werkt sinds 2009 met ACT; hij heeft training van de ACT-founders (Steven Hayes, Kelly Wilson & Kirk Strosahl) gevolgd in Europa, Amerika & Australië. Tezamen met Gijs Jansen schreef hij “Time to ACT: het basisboek voor professionals”. Het door Tim ontwikkelde transdiagnostische ACT-behandelprotocol (“Van Klacht naar Veerkracht”) is als eHealth-module beschikbaar via Minddistrict, Karify & Embloom. Tenslotte is Tim vier jaar algemeen bestuurslid bij de Nederlandse ACT-vereniging (ACBS BeNe) geweest. In zijn vrije tijd houdt Tim  zich bezig met fotografie, muziek  en lezen. Daarnaast wielrent hij regelmatig en is hij wekelijks op de squashbaan te vinden.

In 2012 heeft hij ACT in Actie – Cursus en Opleiding opgericht en verzorgt hij sindsdien lezingen, workshops, masterclasses en geaccrediteerde ACT-opleidingen als zelfstandig docent. Vanaf 2018 is is het docententeam zich gaan uitbreiden – waarbij Anno 2021 ACT in Actie de grootste ACT-opleider in Nederland is. In 2020 heeft hij de ACT in Actie – Academy opgericht – het online leerplatform van ACT in Actie weer de ACT-basiscursus geheel online kan worden gevolgd. Ook kan daar via ACTFLIX een 20-tal verbredende en verdiepende masterclasses worden bekeken.

Specialiteiten:
– ACT en Comorbiditeit (psychische stoornis icm persoonlijkheidsproblematiek)
– ACT en Groepen
– ACT en Technologie (eHealth & mHealth)
– ACT en Procesmaten (instrumenten)

 

Lidmaatschappen: