Tim Batink (Oprichter & Docent)

/Tim Batink (Oprichter & Docent)
Tim Batink (Oprichter & Docent)2018-11-18T23:32:19+00:00

Tim Batink is GZ-psycholoog in opleiding tot Specialist, Registerpsycholoog NIP, Supervisor VGCt, Senior-schematherapeut en ACT-supervisor. Hij werkt als GZ-psycholoog bij U-center waarbij hij o.a. zorg draagt voor de ACT-groepen. Tevens is hij Assistant Professor aan de Open Universiteit met als aandachtsgebied Acceptance and Commitment Therapy. Ook is hij research affiliate bij de Universiteit Maastricht en de KU-Leuven.

Hij heeft promotieonderzoek gedaan naar ACT; waarbij hij in samenwerking met collega’s een vragenlijst heeft ontwikkeld (de Flexibiliteits Index Test – FIT-60) en de ACT in Daily Life Training heeft ontwikkeld (een mHealth-interventie). Momenteel vindt er vervolgonderzoek plaats naar deze interventie bij de UM en KU-Leuven. Tevens is hij betrokken bij een promotietraject met de focus de toepassing van ACT bij niet aangeboren hersenletsel.

Tim werkt sinds 2009 met ACT; hij heeft training van de ACT-founders (Steven Hayes, Kelly Wilson & Kirk Strosahl) gevolgd in Europa, Amerika & Australië. Tezamen met Gijs Jansen schreef hij “Time to ACT; het basisboek voor professionals”. Op basis hiervan is er ook een gratis beschikbare eHealth-module ontwikkeld bij ZorgIQ. Tevens heeft hij in samenwerking met TelePsy een uitgebreide eHealth-module ontwikkeld op basis van ACT. Tenslotte is Tim vier jaar algemeen bestuurslid bij de Nederlandse ACT-vereniging (ACBS BeNe) geweest. In zijn vrije tijd houdt Tim  zich bezig met fotografie, muziek  en lezen. Daarnaast wielrent hij regelmatig en is hij wekelijks op de squashbaan te vinden.

In 2012 heeft hij ACT in Actie – Training en Opleiding opgericht en verzorgt hij sindsdien lezingen, workshops, masterclasses en geaccrediteerde ACT-opleidingen als zelfstandig docent. Ook verzorgt hij ACT-supervisie. ACT in Actie heeft meerdere samenwerkingsverbanden; o.a. met de Open Universiteit, Universiteit Maastricht, KU-Leuven, RINO Zuid en TelePsy.

Specialiteiten:
– ACT en Comorbiditeit
– ACT en Groepen
– ACT en Technologie (eHealth & mHealth)
– ACT en Procesmaten (instrumenten)
– Mechanismen van ACT

 

Lidmaatschappen: