U heeft 0% van deze enquête ingevuld
Waarschuwing: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Hierdoor kunt u mogelijk niet alle vragen in deze enquête beantwoorden. Controleer de instellingen van uw browser.

AAQ-IIWelkom bij de Nederlandse vertaling van de Acceptance and Action Questionnaire; de AAQ-II.

De AAQ-II is een zelfrapportage lijst bestaande uit 10 stellingen die experiëntiële vermijding in kaart brengt. Experiëntiële vermijding is het vermijden van vervelende innerlijke ervaringen, zoals gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. De positieve tegenpool van experiëntiële vermijding is acceptatie, een van de zes kerncomponenten van Acceptance and Commitment Therapy, een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie.

Na het invullen van deze vragenlijst, krijg je gelijk jouw eindscore te zien. Hoe hoger de score, hoe minder experiëntieel vermijdend, en hoe accepterender jij tegenover je vervelende innerlijke ervaringen staat.

Succes met het invullen!


Auteurs AAQ-II: Bond, F. W., Hayes, S. C., Baer, R. A., Carpenter, K. M., Guenole, N., Orcutt, H. K., Waltz, T., & Zettle, R. D. (2011).

Auteurs Nederlandse vertaling AAQ-II: Jacobs, N., Kleen, M., De Groot, F., A-Tjak, J. (2008).

 

Er zijn 10 vragen in deze enquête.
Deze enquête wordt anoniem afgenomen.

De gegevens die worden vastgelegd bevatten geen gegevens die tot u zijn te herleiden. Behalve als er in een vraag naar is gevraagd.

Als u een toegangscode heeft gebruikt om deze enquête te kunnen invullen, dan verzekeren wij u dat deze toegangscode niet bij uw ingevulde gegevens wordt opgeslagen. Het wordt in een aparte database opgeslagen en het wordt alleen gewijzigd om aan te geven of u de enquête wel of niet helemaal heeft ingevuld. De toegangscodes worden niet gecombineerd met uw ingevulde gegevens.