ACT-introductieworkshop

Tijdens deze ééndaagse introductieworkshop zal de cursist uitgebreid kennis maken met Acceptance and Commitment Therapy. Er zal worden gestart met een theoretisch kader, waarbij een beknopte uitleg van de verschillende ACT-componenten wordt gegeven. De cursist zal zelf een aantal ACT-oefeningen uitvoeren uit zowel het Acceptance-domein als het Commitment-domein. Tevens zal de cursist in rollenspellen oefenen met het toepassen van verschillende ACT-interventies. Na deze introductieworkshop heeft de cursist uitgebreid kennis gemaakt met ACT en is in staat een aantal ACT-technieken toe te passen in de eigen (klinische) praktijk.

Programma

Ochtend (10:00-12:30)

  • Introductie RFT, ACT & Evidentie.

  • Acceptance deel I: Creatieve Hopeloosheid, Acceptatie & Defusie

Pauze (12:30-13:30)

Middag (13:30-17:00)

  • Acceptance deel II: Zelf als Context & Hier en Nu

  • Commitment: Waarden, Toegewijd Handelen & Psychologische Flexibiliteit

Duur

10:00-17:00

Doelgroep

Professionals die zich verder willen bekwamen in de derde generatie gedragstherapie ACT.

Kosten

175,- euro* (inclusief hand-out, koffie/thee & lunch)[inclusief 50,- euro korting op de Online ACT-basiscursus & 75,- euro korting op de ACT-basiscursus]

* = Gezien dit een professionele scholing betreft, is deze introductieworkshop ook op te geven bij de belastingdienst als scholingskosten.

Kosten

175,- euro* (inclusief hand-out, koffie/thee & lunch)[inclusief 50,- euro korting op de Online ACT-basiscursus & 75,- euro korting op de ACT-basiscursus]

* = Gezien dit een professionele scholing betreft, is deze introductieworkshop ook op te geven bij de belastingdienst als scholingskosten.

Doelgroep

Professionals die zich verder willen bekwamen in de derde generatie gedragstherapie ACT.

Data ACT-introductieworkshop

In Nederland geldt tot en met 28 april een volledige lockdown. Er is ook een stappenplan bekend gemaakt, waaruit blijkt dat het waarschijnlijk tot 26 mei niet is toegestaan om een cursus op locatie te verzorgen. Gelukkig kunnen alle ACT-cursussen van ACT in Actie wel gewoon doorgaan via ons Virtuele Lokaal (powered by Zoom). Medio mei zal opnieuw worden gekeken naar de mogelijkheden om de cursussen weer op locatie te kunnen laten plaatsvinden.

 

Najaar 2021

  • Utrecht

  • Drs. Rafke Hotterbeekx

  • Binnenkort meer informatie

meld je nu aan (nog maar enkele plekken beschikbaar!)

 

Heeft u interesse in de ACT-introductieworkshop, echter bent u niet in de gelegenheid om aan te sluiten bij één van bovenstaande uitvoeringen? U kunt dan hier geheel vrijblijvend uw interesse kenbaar maken, alsook uw voorkeuren doorgeven (locatie, periode, dag). Zodra er nieuwe uitvoeringen beschikbaar komen, wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Meer informatie

Voor aanvullende informatie over de introductieworkshop, zie de de uitgebreide informatiebrochure. Op de cursus zijn de algemene voorwaarden van toepassing. ACT in Actie biedt deze introductieworkshop tevens incompany aan, tegen een gereduceerd incompanytarief. Interesse? Mail naar info@actinactie.nl voor meer informatie.

Aanmelden

Interesse?

Meld je aan

Jeroen Conjaerts (GZ-psycholoog CO-EUR)

“Onlangs heb ik bij Tim Batink een ACT-introductieworkshop mogen volgen. Het was voor mij een eerste serieuze kennismaking met ACT en deze workshop heeft mij direct een goed beeld gegeven van ACT en handvaten om er mee aan de slag te gaan. Tim komt als trainer heel rustig en kundig over. Hij sluit op een goede manier aan bij de voorkennis, het niveau en de functie van de doelgroep. Tijdens de workshop gaf hij een duidelijke inleiding in de historie van ACT en waar het te positioneren valt in het spectrum aan psychotherapeutische behandelmogelijkheden. Dit zorgt voor een goed perspectief van waaruit je de behandeling in zou kunnen zetten. Daarnaast was de workshop enerzijds erop gericht om zelf als therapeut te ervaren wat ACT voor mensen kan betekenen. Anderzijds gaf Tim duidelijke tips en adviezen hoe de oefeningen in therapeutische relaties met cliënten in te zetten zijn. Uit alles blijkt dat Tim absolute expertise op het gebied van ACT bezit. Mijns inziens zorgt hij daardoor, of het nu een basiscursus of een introductieworkshop betreft, ervoor dat je met een goed beeld van de mogelijkheden van ACT naar huis gaat.”

De afgelopen 9 jaar heeft ACT in Actie ruim 1500 deelnemers opgeleid en werd deze cursus gemiddeld met een 8,5 gewaardeerd