Specialisatie – ACT & Chronische Pijn

ACT in Actie biedt een 4-daagse ACT-specialisatiecursus aan, namelijk “ACT & Chronische Pijn”. Chronische pijn heeft een grote impact op iemands leven. Het leven dat ze gewoon zijn en de manier waarop ze zichzelf zien veranderd dramatisch. Niet verwonderlijk dat men erg vastloopt en het perspectief op een waardevol leven uit het oog verliest. Ook behandelaren die werken met mensen met chronische pijn lopen dikwijls vast. Het proces van enerzijds acceptatie en anderzijds verandering is een moeizame weg die gepaard gaat met vele obstakels op zowel lichamelijk als psychologisch vlak.

Deze cursus leert je hoe je als behandelaar mensen weer een waardevol perspectief kan bieden en in beweging kan krijgen op alle voor hun belangrijke levensgebieden. Hierbij staat het werken met Acceptance and commitment Therapy (ACT) centraal. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ACT een zinvolle bijdrage kan leveren voor mensen met chronische pijn. Deze cursus is tevens gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek naar taal en cognitie.

In deze cursus komen de 6 kerncomponenten van de het ACT-model (i.e. psychologisch flexibiliteit) aan bod en wordt er op een ervarings- en procesgerichte wijze gewerkt. Ook zal er aandacht zijn voor (het belang van) de therapeutische relatie en interactie tijdens een ACT behandeling.

Deze cursus is gericht op chronische pijn, doch ook relevant voor aanverwante aandoeningen zoals chronische vermoeidheid, stress-gebonden lichamelijke aandoeningen, SOLK.

Programma

  • Bijeenkomst 1: Verhaal van pijn (Zelf als inhoud I & Creatieve Hopeloosheid)

  • Bijeenkomst 2: Historische Context (Zelf als Inhoud II & Zelf als Proces)

  • Bijeenkomst 3: Loskomen van Pijn (Defusie & Acceptatie)

  • Bijeenkomst 4: Meer zijn dan je Pijn (Zelf  als Context, Waarden & Handelen)

Duur

4 dagen (10:00-17:00)

Doelgroep

Hulpverleners met een voltooide basisopleiding ACT, die zich graag willen verdiepen in ACT & Chronische Pijn.

Kosten

De kosten van deze cursus bedragen 795,- euro.

  • Inclusief literatuurklapper met cursusdraaiboek, PowerPoints, artikelen en hand-outs (ACT-oefeningen en ACT-metaforen).

  • Inclusief Premium Access tot ACT in Actie – Academy (Micro-cursussen, Masterclasses, ACT in Actie – Toolkit, Van Klacht naar Veerkracht eHealth-module & Online-community).

  • Inclusief Koffie / Thee & Lunch.

Kosten

De kosten van deze cursus bedragen 795,- euro*.

  • Inclusief literatuurklapper met cursusdraaiboek, PowerPoints, artikelen en hand-outs (ACT-oefeningen en ACT-metaforen).

  • Inclusief Professional-access tot ACT in Actie – Academy (Micro-cursussen, Masterclasses, ACT in Actie – Toolkit, Van Klacht naar Veerkracht eHealth-module & Online-community).

  • Inclusief Koffie / Thee & Lunch.

Doelgroep

Hulpverleners met een voltooide basisopleiding ACT, die zich graag willen verdiepen in ACT & Chronische Pijn.

Data opleidingsgroepen

 

Maart 2023

 

Niet handig?
Heeft u interesse in het volgen van de Specialisatie ACT & Chronische Pijn, maar staat er momenteel geen uitvoering bij die u schikt? U kunt dan hier geheel vrijblijvend uw interesse kenbaar maken, alsook uw voorkeuren doorgeven (locatie, periode, dag). Zodra er nieuwe uitvoeringen beschikbaar komen, wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

De afgelopen 10 jaar heeft ACT in Actie ruim 2500 deelnemers opgeleid en werd deze cursus gemiddeld met een 8,5 gewaardeerd