ACT-verdiepingscursus
ACT in Actie biedt een 3-daagse ACT-verdiepingscursus aan. Tijdens deze verdiepingscursus zal er worden gestart met een korte terugblik op alle ACT-processen. Vervolgens zal er uitgebreid worden stilgestaan bij de meest voorkomende valkuilen die men bij een ACT-behandeling kan tegenkomen (en hoe deze te pareren). Vervolgens zal er worden stilgestaan bij het zelf ontwikkelen van ACT-metaforen. Tevens zal er worden ingezoomd op de twee meest uitdagende ACT-processen; Creatieve Hopeloosheid en Zelf als Context. Naast verdiepende theorie, zal er ook aanvullende praktijkoefeningen worden doorgewerkt en zal er middels rollenspellen deze ACT-vaardigheden worden aangescherpt. Tenslotte zal er aandacht zijn voor het flexibel toepassen van ACT. Er zal zowel worden geoefend met herkennen van de verschillende ACT-signalen in de praktijk; alsook het slaan van bruggen naar de concrete ACT-interventies.

Doelgroep:
Klinisch‐psychologen, Psychotherapeuten, GZ‐psychologen, Psychologen, Gedragswetenschappers, Orthopedagogen, Psychiaters, POH-GGZ, Verpleegkundig Specialisten, SPV-ers en andere professionals in de GGZ die reeds een ACT-basiscursus hebben gevolgd (minimaal 2 dagen) en zich verder willen verdiepen en bekwamen in ACT. Er wordt geadviseerd om minimaal een half jaar praktijkervaring op te hebben gedaan na de ACT-basiscursus, om optimaal te kunnen profiteren van deze verdiepingscursus.

Programma:
Bijeenkomst 1: Veelvoorkomende Obstakels & Valkuilen
Bijeenkomst 2: Verdieping ACT-processen
Bijeenkomst 3: Flexibel werken met ACT & Eigen Casuïstiek

Kosten: 575,- euro*
– Inclusief literatuurklapper met cursusdraaiboek, PowerPoints, artikelen en hand-outs (ACT-oefeningen en ACT-metaforen).
– Inclusief 8 sessie transdiagnostisch ACT-protocol (Handleiding, Werkboek & 12 MP3’s).
– Inclusief Professional-access tot ACT in Actie – Academy (Micro-cursussen, Masterclasses, ACT in Actie – Toolkit, Van Klacht naar Veerkracht eHealth-module & Online-community).
– Inclusief Koffie / Thee & Lunch.
* = Gezien dit professionele scholing betreft, is dit ook op te geven bij de belasting als scholingskosten waardoor u een gedeelte kunt terugkrijgen.

Duur: 3 dagen (10:00-17:00)

Data opleidingsgroepen:
Februari 2021 (Maastricht, Docent: Dr. Tim Batink) => Meld je nu aan! (nog maar enkele plekken beschikbaar!)
26-02, 12-03 & 26-03 (vrijdagen)

April 2021 (Utrecht, Docent: Drs. Maarten Borkes) => Meld je nu aan!
30-04, 14-05 & 28-05 (vrijdagen)

Heeft u interesse in het volgen van een ACT-verdiepingscursus, maar staat er momenteel geen uitvoering bij die u schikt? U kunt dan hier geheel vrijblijvend uw interesse kenbaar maken, alsook uw voorkeuren doorgeven (locatie, periode, dag). Zodra er nieuwe uitvoeringen beschikbaar komen, wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Aanvullende informatie:
Voor aanvullende informatie over de ACT-verdiepingscursus, zie de de uitgebreide informatiebrochure. Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van toepassing. ACT in Actie biedt deze cursus tevens incompany aan, tegen een gereduceerd incompanytarief. Interesse? Mail naar info@actinactie.nl voor meer informatie.

Testimonial:
Frederiek Fortuin (GZ-psycholoog Zuyderland Medisch Centrum): “De driedaagse verdiepingscursus was voor mij erg waardevol. Het zorgde ervoor weggezakte theorie weer op te frissen, maar ook om het aan te vullen met nieuwe informatie. Het was heerlijk om nieuwe literatuur aangereikt te krijgen ter verdieping en inspiratie. Ook was het fijn om te merken, dat ondanks dat ik al een aantal jaren met ACT werk, sommige onderdelen nu pas echt begonnen te landen en de puzzelstukjes meer op hun plek vallen. De manier waarop Tim les geeft is erg prettig. Hij draagt uit dat we allemaal nog lerende zijn, dit geeft veel veiligheid tijdens de cursus bij het inbrengen van vragen en oefenen. Hij is enthousiast, weet enorm veel en geeft veel praktijkvoorbeelden, wat ervoor zorgt dat je echt het gevoel hebt dat je het in je eigen werk kunt gaan toepassen. Ik merk dat ik sindsdien weer een stuk meer en anders met ACT werk.”

Chinese Vingerval

Chinese Vingerval - Uitleg

ACT-cursus