ACT-verdiepingscursus

ACT in Actie biedt een 3-daagse ACT-verdiepingscursus aan. Tijdens deze verdiepingscursus zal er worden gestart met een korte terugblik op alle ACT-processen. Vervolgens zal er uitgebreid worden stilgestaan bij de meest voorkomende valkuilen die men bij een ACT-behandeling kan tegenkomen (en hoe deze te pareren). Vervolgens zal er worden stilgestaan bij het zelf ontwikkelen van ACT-metaforen. Tevens zal er worden ingezoomd op de twee meest uitdagende ACT-processen; Creatieve Hopeloosheid en Zelf als Context. Naast verdiepende theorie, zal er ook aanvullende praktijkoefeningen worden doorgewerkt en zal er middels rollenspellen deze ACT-vaardigheden worden aangescherpt. Tenslotte zal er aandacht zijn voor het flexibel toepassen van ACT. Er zal zowel worden geoefend met herkennen van de verschillende ACT-signalen in de praktijk; alsook het slaan van bruggen naar de concrete ACT-interventies.

Programma

 • Bijeenkomst 1: Veelvoorkomende Obstakels & Valkuilen

 • Bijeenkomst 2: Verdieping ACT-processen

 • Bijeenkomst 3: Flexibel werken met ACT & Eigen Casuïstiek

Duur

3 dagen (10:00-17:00)

Doelgroep

Klinisch‐psychologen, Psychotherapeuten, GZ‐psychologen, Psychologen, Gedragswetenschappers, Orthopedagogen, Psychiaters, POH-GGZ, Verpleegkundig Specialisten, SPV-ers en andere professionals in de GGZ die reeds een ACT-basiscursus hebben gevolgd (minimaal 3 dagen) en zich verder willen verdiepen en bekwamen in ACT. Er wordt geadviseerd om minimaal een half jaar praktijkervaring op te hebben gedaan na de ACT-basiscursus, om optimaal te kunnen profiteren van deze verdiepingscursus.

Kosten

De kosten van deze cursus bedragen 595,- euro.

 • Inclusief Cursusdraaiboek, PowerPoints en Aanvullende hand-outs (ACT-oefeningen en ACT-metaforen).

 • Inclusief 8 sessie transdiagnostisch ACT-protocol (Handleiding, Werkboek & 12 MP3’s).

 • Inclusief één jaar Premium-Access tot de ACT in Actie – Academy (ACTFLIX – Masterclasses, eLearnings, Van Klacht naar Veerkracht eHealth-module, ACT in Actie – Toolkit & Online ACT-community). Bekijk HIER de volledige programmagids.

 • Inclusief Koffie / Thee & Lunch.

Kosten

De kosten van deze cursus bedragen 595,- euro.

 • Inclusief Cursusdraaiboek, PowerPoints en Aanvullende hand-outs (ACT-oefeningen en ACT-metaforen).

 • Inclusief 8 sessie transdiagnostisch ACT-protocol (Handleiding, Werkboek & 12 MP3’s).

 • Inclusief één jaar Premium-Access tot de ACT in Actie – Academy (ACTFLIX – Masterclasses, eLearnings, Van Klacht naar Veerkracht eHealth-module, ACT in Actie – Toolkit & Online ACT-community). Bekijk HIER de volledige programmagids.

 • Inclusief Koffie / Thee & Lunch.

Doelgroep

Klinisch‐psychologen, Psychotherapeuten, GZ‐psychologen, Psychologen, Gedragswetenschappers, Orthopedagogen, Psychiaters, POH-GGZ, Verpleegkundig Specialisten, SPV-ers en andere professionals in de GGZ die reeds een ACT-basiscursus hebben gevolgd (minimaal 2 dagen) en zich verder willen verdiepen en bekwamen in ACT. Er wordt geadviseerd om minimaal een half jaar praktijkervaring op te hebben gedaan na de ACT-basiscursus, om optimaal te kunnen profiteren van deze verdiepingscursus.

Data opleidingsgroepen

Direct van start!

 • Online via ACT in Actie – Academy

 • 5 online modules (studeren in eigen tijd en op eigen tempo)

 

Oktober 2023

 • Utrecht

 • 13-10, 03-11, 10-11 & 08-12 (vrijdagen)

 • Verdieping PLUS – extra dag gericht op persoonlijke verdieping (795,-)

Cursus en wachtlijst reeds VOL

 

November 2023

 

Niet handig?
Heeft u interesse in het volgen van een ACT-verdiepingscursus, maar staat er momenteel geen uitvoering bij die u schikt? U kunt dan hier geheel vrijblijvend uw interesse kenbaar maken, alsook uw voorkeuren doorgeven (locatie, periode, dag). Zodra er nieuwe uitvoeringen beschikbaar komen, wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Meer informatie

Voor aanvullende informatie over de ACT-verdiepingscursus, zie de de uitgebreide informatiebrochure. Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van toepassing. ACT in Actie biedt deze cursus tevens incompany aan, tegen een gereduceerd incompanytarief. Interesse? Mail naar info@actinactie.nl voor meer informatie.

Ervaringen van Cursisten:

“De ACT-verdiepingscursus voldeed ruimschoots aan mijn verwachtingen. In relatief korte tijd krijg je een grote hoeveelheid aan extra ACT kennis. Daarnaast is er altijd voldoende ruimte voor eigen vragen en inbreng. Dit alles van een zeer deskundige en fijne docent!” – Noortje, Klinisch Neuropsycholoog –

“Na de basiscursus gevolgd te hebben en ervaring te hebben opgedaan met het werken met ACT, heb ik de verdiepingscursus gevolgd. Hierin werden enkele valkuilen benoemd waar je als therapeut mee te maken kunt hebben. Dat riep wel herkenning op! Hier (weer) bewust van zijn en mee aan de slag gaan was erg verhelderend en soms ook confronterend. Vooral op de thema’s Zelf als Context en Creatieve Hopeloosheid werd ingezoomd. Naast verdieping en handvatten toegereikt krijgen vond ik het vooral weer inspirerende bijeenkomsten!” – Dieke, GZ-psycholoog –

“De 3 daagse ACT-verdiepingscursus is een waardevolle verdieping als vervolg op de basiscursus. Er wordt o.a. stilgestaan bij de meest voorkomende valkuilen, de complexere ACT thema’s zoals creatieve hulpeloosheid en het zelf en je leert op een leuke speelse manier flexibel door het ACT-model, de hexaflex, te bewegen. De drie dagen zitten prima in elkaar en er is sprake van een mooie balans tussen theorie, videofragmenten, ervaringsgericht oefenen en er is voldoende ruimte voor verdiepende vragen. Ook wordt er verdiepende literatuur aangereikt om tussen de bijeenkomsten door te lezen. Ik heb het ervaren als inspirerende energie gevende dagen en zeker een aanrader om je nog vrijer in het ACT-model te kunnen bewegen.”  – Patrick, Psycholoog –

De afgelopen 10 jaar heeft ACT in Actie ruim 3500 deelnemers opgeleid en werd deze cursus gemiddeld met een 8,5 gewaardeerd