Drs. Aline Kruit is arts, coach en ACT-docent met jarenlange ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Aline ontdekte ACT tijdens haar werk in U-center, ging opleidingen volgen, groepen geven en werd daarbij begeleid door Tim Batink. Sinds 2011 werkt zij intensief met ACT, zowel in groepen als individueel. Aline heeft scholing gevolgd bij ACT-experts als Russ Harris, David Gillanders, Yvonne Barnes-Holmes, Matthieu Vilatte, Robyn Walser, Darrah Westrup en JoAnn Wright op verschillende (wereld)congressen. Haar kennis houdt zij up-to-date door het volgen van nascholingen en middels intervisie.

Aline is gespecialiseerd in de behandeling van slapeloosheid met ACT en heeft daar drie boeken over geschreven: “Slapen is niets doen”,  “Eerste hulp bij Beter Slapen” & “Goede nacht, lekker slapen en beter presteren bij onregelmatige werktijden“. Zij geeft met veel enthousiasme workshops en lezingen. Ook leidt zij in ACT geschoolde hulpverleners op tot ACT-slaapcoach.

Voor Aline is ACT een levenswijze. Want als je iets gaat doen dat spannend is, zoals het geven van een lezing, dan heeft het verstand altijd wel iets vervelends te melden: ‘Je had je nog beter kunnen voorbereiden!’, ‘Wat als er een vraag komt waar je geen antwoord op hebt?’, ‘Had nu dat andere jasje aangetrokken, dit maakt je dik!’ Op dat moment komen de waarden in beeld, want je hebt motivatie om daar te staan, ook al heb je buikpijn van de spanning. En dan helpt het om te defuseren van de niet-helpende gedachten en om de angst toe te laten.
Omdat Aline ACT zelf als zo’n levensveranderende therapievorm heeft ervaren, deelt zij haar kennis en ervaring graag met anderen.

Aline heeft een gezin met 3 dochters en een hond, doet aan hardlopen, wandelt graag, zingt en houdt van lezen.

Specialisaties:
– ACT voor volwassenen.
– ACT en de behandeling van slapeloosheid.
– ACT en coaching.