Drs. Chris Makkinje is als Psycholoog NIP en ACT trainer werkzaam in zijn eigen praktijk in de regio Sittard-Geleen. Daarnaast is hij jarenlang werkzaam geweest in de SGGZ, waaronder verslavingszorg en een dubbeldiagnose kliniek. Doorheen de jaren heeft Chris ervaring opgedaan  in het behandelen met ACT in zowel groepsverband alsook individueel bij verschillende problematieken.

Chris kwam in 2016 in aanraking met ACT via de basisopleiding (later volgde de verdiepingscursus), en werd gegrepen door de wijze waarop creativiteit en humor ingezet kon worden in het behandelproces. Deze waarden zijn sindsdien altijd belangrijk gebleven en uit zich hedendaags  in het blijven verzinnen/gebruiken van metaforen alsook een groot belang hechten aan een goede therapeutische relatie. Recentelijk, na een  workshop van Kirk Strosahl en Patricia Robinson, heeft hij zich verder verdiept in Focussed ACT, een gerichtere vorm van werken waarin nog  steeds alle ACT componenten verweven zijn.

In 2020 heeft Chris intensief meegewerkt aan de ontwikkeling van de ACT in Actie – Academy, het online leerplatform van ACT in Actie. Tevens is hij ACTief betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Online ACT-basiscursus (zowel op technisch, als inhoudelijk vlak).

Specialisaties:
– ACT en Groepen
– ACT en Burn-out
– Focused ACT