Drs. Frederiek Fortuin is GZ-psycholoog en ACT-trainer. Zij is sinds 2005 werkzaam als psycholoog en heeft in de afgelopen jaren met verschillende doelgroepen gewerkt (o.a. medische psychologie, revalidatie, basis ggz). Momenteel werkt ze bij de afdeling Klinische en Medische psychologie van Zuyderland Medisch Centrum met als specialisatie oncologie en chronische pijn.

Tim heeft haar in 2009 kennis laten maken met ACT, sindsdien is haar interesse gewekt. Ze heeft eerst zelfstudie gedaan en in 2015 de basiscursus bij Gijs Jansen. Sindsdien is ze echt met het ACT-virus besmet geraakt. Ze kwam toen ook op een werkplek terecht waar er al veel (multidisciplinair) met ACT gewerkt werd. Ze heeft daarna diverse cursussen gedaan en recent de verdiepingscursus bij Tim. Ook doet ze mee aan een intervisiegroep met collega’s.

ACT past bij Frederiek omdat ze merkt dat het goed toepasbaar is bij de doelgroepen waarmee ze werkt. Daarnaast merkt ze dat je middels ACT in contact met patiënten meer gelijkwaardigheid en menselijkheid uitdraagt en er meer luchtigheid en humor in de behandeling zit. Tevens houdt Frederiek ervan patiënten concrete gedragsmatige stappen te laten zetten, waardoor je op korte termijn vaak al mooie ontwikkelingen ziet plaatsvinden.

In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met creatief zijn, reizen, lekkere koffie drinken, sporten, yoga en tijd doorbrengen met haar dierbaren.

Specialisaties:
– ACT voor volwassenen met lichamelijke klachten (individueel)
– ACT in een multidisciplinair team
– ACT bij oncologie
– ACT bij chronische pijn