Drs. Rianne Sigmond is GZ-psycholoog. In 2007 begon zij met werken in het Sophia kinderziekenhuis en werkte daar in de psychiatrie op de poli en de kliniek met kinderen, jongeren en hun ouders. Hierna werkte zij in de specialistische GGZ, zowel op de poli als op de kliniek, zij deed ervaring op met onder andere EMDR, schematherapie en systeemtherapie. Door de toename van administratieve taken miste zij de inhoud van het vak. Drie jaar geleden maakte zij hierom de overstap naar de revalidatiezorg waar zij momenteel met veel plezier werkt. Hier kan zij zich weer bezig houden met behandelen en samenwerken met verschillende disciplines. De flexibiliteit van mensen om met verschillende vormen van verlies te kunnen omgaan vindt zij inspirerend. Rianne heeft de basisopleiding en de vervolgopleiding van ACT gevolgd bij SeeTrue. In behandelingen geeft ACT wat haar betreft ruimte voor zowel cliënten als voor de behandelaar.

Rianne heeft een aantal van haar werkzame jaren gecombineerd met topsport, zij zat in het Nederlandse roeiteam. Zij roeide verschillende internationale wedstrijden, met als hoogtepunten deelname aan de Olympische Spelen in Londen in 2012 en het behalen van de wereldtitel in 2013. Rianne coacht nog voor haar plezier en zij begeleidt daarnaast topsporters op mentaal vlak. Het fascineert haar hoe je het beste uit jezelf kan halen en kunt presteren op het hoogste niveau zonder je waarden uit het oog te verliezen, zodat je kunt blijven genieten van het proces. Ook het zoeken naar mildheid en flexibiliteit binnen een wereld van controle en perfectionisme vindt zij uitdagend. Dit is wat haar betreft een voorwaarde om te kunnen (blijven) presteren.

Rianne is getrouwd en heeft twee kinderen. Zij geniet ervan om er op uit te gaan met haar gezin. Daarnaast sport ze zelf nog altijd graag, het liefste buiten. Zij doet aan hardlopen, trailen en wielrennen.

Specialisaties:
– ACT & Revalidatie
– ACT & Sport