Drs. San van Halen is GZ-psycholoog en gedragstherapeut (VGCt), supervisor en docent VGCt en gediplomeerd mindfulness (MBSR en MBCT) trainer. Begonnen als leerkracht in het basisonderwijs en speciaal onderwijs, werkt hij sinds 2000 in de GGZ. In eerste instantie is hij, werkend bij HSK, opgeleid als cognitief gedragstherapeut bij de behandeling van angststoornissen, depressie en trauma’s. Bij het Instituut voor Mindfulness bij Johan Tinge en onder meer Mark Williams, volgde hij de tweejarige opleiding voor Mindfulness MBCT trainer. Hij is naast diverse trainingen in oplossingsgerichte en kortdurende therapieën en EMDR ook geschoold in Emotionally Focused Couple Therapy (basis en advanced). San heeft de ACT basistraining in 2011 gevolgd bij SeeTrue, vervolgtraining bij Jacqueline A-Tjak en training in Voluit Leven bij Bohlmeijer van de Universiteit Twente.

Tot in 2022 werkt hij als regiebehandelaar en werkbegeleider/supervisor bij Mindfit, een regionale basis ggz netwerk instelling met een focus op kortdurende en positieve psychologie. Bij Mindfit wordt ook veel gebruik gemaakt van ACT, individueel en in groepen. Momenteel werkt hij vanuit een zelfstandige praktijk met ACT en oplossingsgerichte therapie, in samenwerking met psychiaters en een organisatie voor Bedrijfszorg. Hij doceert naast de ACT training ook de CGT basis opleiding voor CGW-ers.

Gedetacheerd vanuit Dimence/Mindfit doceerde hij parttime aan de University Twente in het vak Positive Cognitive Behavourial Therapy en het begeleiden van vaardigheid hierin, en gastcolleges over de therapeutische realiteit en angststoornissen.

In therapie horen zijns inziens acceptatie, gelijkwaardigheid, vertrouwen en mensvriendelijkheid, positief geformuleerde gedragsdoelen en waarden. Ook het gebruik van humor, lichtheid en empathie is bepaald niet verboden.

San heeft in ACT zijn meest vertrouwde behandelmodel en pad gevonden waarin alles samenkomt op een manier die recht doet aan de menselijke aard en waarden. In het ACT model en proces wordt geïntegreerd en uitgelegd wat werkt, zoals de derde weg CGT, mindfulness en oplossingsgerichte therapie. Hij beschouwt Steve Hayes, met Aaron Beck en Jon Kabat-Zinn als zijn belangrijke inspiratoren.

Naast het werk als psycholoog is vanaf zijn studentenjaren geïnteresseerd in meditatie en praktiserend boeddhistische beoefenaar. Zijn vrije tijd besteed hij graag aan fietsen (dichtbij huis en ver weg), vrienden, tuinieren, lezen en wandelen met gezin, vrienden en hond.

Specialiteiten:
– ACT voor volwassenen (individueel en groepen)
– ACT bij angststoornissen
– ACT bij stemmingsstoornissen
– ACT bij piekeren (GAS)