Drs. San van Halen is GZ-psycholoog en gedragstherapeut (VGCT), supervisor en docent VGCT en gediplomeerd mindfulness (MBSR en MBCT) trainer. Begonnen als leerkracht in het basisonderwijs en speciaal onderwijs, werkt hij sinds 2000 in de GGZ. In eerste instantie is hij, werkend bij HSK, opgeleid als cognitief gedragstherapeut bij de behandeling van angststoornissen, depressie en trauma’s, en betrokken als docent bij junior collega’s. Bij het Instituut voor Mindfulness bij Johan Tinge en ondermeer Mark Williams, volgde hij de tweejarige opleiding voor Mindfulness MBCT trainer. Hij is naast diverse trainingen in oplossingsgerichte en kortdurende therapieën en EMDR ook geschoold in Emotionally Focused Couple Therapy (basis en advanced). San heeft de ACT basistraining in 2011 gevolgd bij SeeTrue, vervolgtraining bij Jacqueline A-Tjak en training in Voluit Leven bij Bohlmeijer van de UT.

Na een paar jaren met een zelfstandige praktijk gericht op het geven van mindfulnesstrainingen en relatietherapie werkt hij vanaf 2014 als regiebehandelaar en werkbegeleider/supervisor bij Mindfit, een regionale basis ggz netwerk instelling met een focus op kortdurende en positieve psychologie. In zijn team wordt ook veel gebruik gemaakt van ACT, individueel en in groepen. San geeft binnen en buiten Mindfit de afgelopen jaren de CGT basis opleiding voor psychologen en binnenkort voor CGW-ers.

Gedetacheerd vanuit Dimence/Mindfit doceerde hij aan de University Twente in het vak Positive Cognitive Behavourial Therapy en de training van klinische vaardigheden, en gaf ook gastcollege’s over ondermeer angststoornissen en de therapeutische relatie.
In de positive cognitieve gedragstherapie wordt CGT aangepast bij de nieuwe benaderingen als SFT, positieve psychologie en ACT, weg van het denken in een medisch behandelmodel naar denken vanuit groei, flexibiliteit, acceptatie, gelijkwaardigheid, vertrouwen en mensvriendelijkheid, positief geformuleerde gedragsdoelen en waarden. Ook het gebruik van humor, lichtheid en empathie is bepaald niet verboden.

San heeft in ACT zijn meest vertrouwde behandelmodel en pad gevonden waarin alles samenkomt op een manier die recht doet aan de menselijke aard en waarden. In het ACT model en proces wordt geïntegreerd en uitgelegd wat werkt, zoals de derde weg CGT, mindfulness en oplossingsgerichte therapie. Hij beschouwt Steve Hayes, met Aaron Beck en Jon Kabat-Zinn als zijn belangrijke inspiratoren.

Naast het werk als psycholoog was hij vanaf zijn studententenjaren geïnteresseerd in meditatie en is na diverse omzwervingen nu praktiserend boeddhistische beoefenaar. Zijn vrije tijd besteed hij graag aan reizen en fietsen (dichtbij huis en verder weg), aan badmintonnen met vrienden, tuinieren, lezen en wandelen met gezin, vrienden en hond.

Specialiteiten:
– ACT voor volwassenen (individueel en groepen)
– ACT bij angststoornissen
– ACT bij stemmingsstoornissen
– ACT bij piekeren (GAS)