Afgelopen jaar is het docententeam van ACT in Actie – Cursus en Opleiding flink uitgebreid; in totaal bestaat het team nu uit 10(!) opleiders. Alle docenten zijn ervaren behandelaren, met ruime ervaring in het werken met Acceptance and Commitment Therapy. Ieder heeft zijn eigen expertise als het gaat om het toepassen van ACT bij verschillende doelgroepen, in verschillende behandelcontexten. Vanwege deze uitbreidingen kunnen nu cursussen aanbieden in Maastricht, Heerlen, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem, Utrecht & Den Haag. Graag zouden wij nog op de valreep van 2019 het actuele docententeam van ACT in Actie aan jullie willen voorstellen:

Dr. Tim Batink (Oprichter & Hoofddocent)
Tim Batink (1987) is GZ-psycholoog i.o.t. Specialist (Klinisch Psycholoog), Registerpsycholoog NIP, Supervisor VGCt & ACT-supervisor, werkzaam bij het U-center. Hij is tevens verbonden als Assistant Professor aan de Open Universiteit – Levenslooppsychologie waar hij onderzoek doet naar ACT. Hij is auteur van Time to ACT! Het basisboek voor professionals, de Flexibiliteits Index Test (FIT-60) en drie eHealth-modules op basis van ACT. In 2012 heeft hij ACT in Actie opgericht en sindsdien verzorgt hij geaccrediteerde ACT-cursussen. Kijk hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Dr. Roy Thewissen (Docent)
Roy Thewissen (1977) is psycholoog (VVKP, NIP), trainer en supervisor in ACT, RFT en klinische gedragsanalyse. Hij is werkzaam bij de afdeling pijn in de revalidatiekliniek Adelante te Hoensbroek. Hier heeft hij, binnen de multidisciplinaire groepsbehandeling, het ACT-model geïntroduceerd en mede vormgegeven. Tevens is hij als docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit Maastricht. Roy verzorgt sinds 2014 opleidingen, per 2017 verzorgt hij ook ACT-cursussen voor ACT in Actie. Kijk hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Anique Vos (Docent)

Anique Vos (1988) is GZ-psycholoog i.o.t. Specialist (Klinisch Psycholoog) en ACT-trainer / supervisor. Zij is sinds 2012 werkzaam als psycholoog en heeft in de afgelopen jaren met verschillende doelgroepen gewerkt (o.a. medische psychologie). Anique heeft eerst ervaring en kennis opgedaan in mindfulness, waarna ACT haar interesse kreeg en ze zich hier verder in heeft gespecialiseerd. Anique verzorgt sinds 2018 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Kijk hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Lieve Bruyninx (Docent)
Lieve Bruyninx (1974) is psycholoog en gedragstherapeut (U-Gent). Ze werkt sinds 2006 met ACT, met individuen en groepen. Lieve’s professionele focus ligt sinds 2001 bij arbeidsre-integratie, chronische pijn en burnout. Ze is praktijkhouder van psychologenpraktijk FactorPsy. Exposure en creatieve hopeloosheid zijn werkvormen die sterk haar aandacht hebben. Lieve verzorgt sinds 2018 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Frederiek Fortuin (Docent)

Frederiek Fortuin (1983) is GZ-psycholoog en ACT-trainer. Zij is sinds 2005 werkzaam als psycholoog en heeft in de afgelopen jaren met verschillende doelgroepen gewerkt (o.a. medische psychologie, revalidatie, basis ggz). Momenteel werkt ze bij de afdeling Klinische en Medische psychologie van Zuyderland Medisch Centrum met als specialisatie oncologie en chronische pijn. Frederiek maakte in 2009 voor het eerst kennis met ACT. Sinds 2014 heeft ze het ACT-virus echt goed te pakken en heeft ze zich verder gespecialiseerd. Frederiek verzorgt sinds 2019 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Rafke Hotterbeekx (Docent)

Rafke Hotterbeekx (1992) is psycholoog psychosomatiek en psychotherapeut i.o. werkzaam binnen de SGGZ. Binnen deze functie wordt in contact met cliënten voornamelijk aandacht besteed aan het stilstaan bij emoties en lichamelijke signalen. Tijdens haar opleiding psychologie aan de Universiteit Maastricht heeft Rafke drie verschillende onderzoeken gedaan naar mindfulness. Binnen de literatuur werd er vaak naar ACT gerefereerd en zo werd een interesse voor deze therapievorm gewekt. Enkele jaren later volgde zij dan ook de basis- en verdiepingscursus bij Tim Batink en tegenwoordig gebruikt ze ACT dagelijks zowel in haar werk- als privéleven. Rafke verzorgt sinds 2019 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Aline Kruit (Docent)
Aline Kruit (1964) is arts, coach en ACT-docent met jarenlange ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Tijdens haar werk in U-center werd haar interesse voor ACT gewekt. Sinds 2011 werkt zij dan ook intensief met ACT, zowel in groepen als individueel. Aline is gespecialiseerd in de behandeling van slapeloosheid met ACT en heeft daar twee boeken over geschreven: “Slapen is niets doen” en Eerste hulp bij Beter Slapen. Aline verzorgt sinds 2019 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Maarten Borkes (Docent)
Maarten Borkes (1983) is GZ-psycholoog en ACT-supervisor. Hij werkt als GZ-psycholoog bij multidisciplinair revalidatiecentrum BeLife, waar hij volwassenen met chronische pijn behandelt. Daarnaast is hij bij BeLife coördinator van het psychologen-team. Maarten is gespecialiseerd in ACT & revalidatie. Hij geeft met veel plezier opleidingen en supervisie op het gebied van ACT en chronische pijn. Maarten verzorgt sinds 2019 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreidere achtergrond.


Drs. Barbara Kuiters (Docent)
Barbara Kuiters (1990) is psychologe, werkzaam in Maastricht en omstreken. Na afronding van haar wetenschappelijke studie, heeft zij zich verder gespecialiseerd in de toepassing van positieve psychologie. Ze is o.a. gecertificeerd als Positieve Psychologie docent en counselor, Mindfulness trainer en Acceptance and Commitment (ACT) therapeut. Barbara verzorgt sinds 2019 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Drs. Rianne Sigmond (Docent)
Rianne Sigmond (1984) is GZ-psycholoog, actief in de revalidatiezorg waar zij momenteel met veel plezier werkt in een multidiciplinair behandelteam. De flexibiliteit van mensen om met verschillende vormen van verlies te kunnen omgaan vindt zij inspirerend, ze werkt dan ook graag met ACT om deze flexibiliteit te vergroten bij haar patiënten. Rianne verzorgt sinds 2019 ACT-cursussen voor ACT in Actie. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.


Merel Italianer (Office Manager)*

Merel Italianer (1993) is 6e-jaars geneeskunde student en loopt momenteel haar laatste coschappen (stages) op verschillende plekken in Nederland. Organisatie & planning geven haar veel energie. Sinds 2019 mag zij ACT in Actie achter de schermen mede in actie houden. Klik hier voor een meer uitgebreide achtergrond.

* = Per 01-06-2020 zijn we op zoek naar een nieuwe Office-Manager, Merel gaat ons  dan helaas verlaten voor een nieuwe uitdaging. De werkzaamheden betreffen ondersteuning in administratie en organisatie, 3/4 uur per week. Het werk kan vanuit thuis worden gedaan (digitaal), waarbij tevens zelf kan worden bepaald wanneer je deze uren maakt. Interesse? Mail dan naar info@actinactie.nl voor meer informatie.