Wil jij komend voorjaar ACTief aan de slag met Acceptance and Commitment Therapy (ACT)? ACT in Actie – Cursus en Opleiding biedt vanaf januari weer geaccrediteerde ACT-cursussen aan in Heerlen, Maastricht, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem, Utrecht & Den Haag!

Tijdens deze complete basiscursus zal er aandacht zijn voor de theoretische basis van ACT alsook de zes kernprocessen: Acceptatie, Defusie, Zelf als Context, Hier en Nu, Waarden en Toegewijd Handelen. Tevens zal de cursist actief aan de slag gaan met de verschillende ACT-processen, door ook ervaringsgericht te leren middels het zelf uitvoeren van verschillende ACT-oefeningen. Middels video-materiaal zullen de verschillende technieken worden geïllustreerd, waarna er middels rollenspellen mee gaat worden geoefend. Tenslotte zal er aandacht worden besteed aan de functionele (test)diagnostiek die bij ACT wordt gebruikt. Na afronding van deze cursus is de cursist in staat ACT toe te passen in de eigen (klinische) praktijk.

De cursussen worden verzorgd door ervaren docenten, met ruime ervaring in het werken met ACT in de behandelpraktijk. Ieder heeft zijn eigen expertise, als het gaat om het toepassen van ACT bij verschillende doelgroepen, in verschillende behandelcontexten. Inbegrepen bij deze cursus zit een literatuurklapper, met cursusdraaiboek, powerpoints, artikelen, hand-outs alsook een 8-sessie transdiagnostisch ACT-behandelprotocol (trainershandleiding & werkboek).

Voor meer informatie alsook het meest recente overzicht van beschikbare cursussen in jouw regio kijk op https://www.actinactie.nl/act-basiscursus/ Het is ook mogelijk om deze cursus incompany te laten plaatsvinden. Voor meer informatie mail naar info@actinactie.nl

Cursusaanbod voorjaar 2020
Cursusaanbod voorjaar 2020

#ervaringsgericht_leren #direct_toepasbaar #transdiagnostische_behandeling #proces-gerichte_behandeling