ACT-basiscursus
ACT in Actie biedt een 5-daagse geaccrediteerde ACT-cursus aan. Tijdens deze complete basiscursus zal er aandacht zijn voor de theoretische basis van Acceptance and Commitment Therapy en de zes ACT-componenten: Acceptatie, Defusie, Zelf als Context, Hier en Nu, Waarden en Toegewijd Handelen. Tevens zal de cursist actief aan de slag gaan met de verschillende ACT-processen, door ook zelf ervaringsgericht te leren middels het zelf uitvoeren van verschillende ACT-oefeningen. Middels video-materiaal zullen de verschillende technieken worden geïllustreerd, waarna er middels rollenspellen mee gaat worden geoefend. Tenslotte zal er aandacht worden besteed aan de functionele (test)diagnostiek die bij ACT wordt gebruikt. Na afronding van deze cursus is de cursist in staat ACT toe te passen in de eigen (klinische) praktijk.

Doelgroep
Klinisch‐psychologen, Psychotherapeuten, GZ‐psychologen, Psychologen, Gedragswetenschappers, Psychiaters, POH-GGZ, Verpleegkundig Specialisten, SPV-ers en andere professionals in de GGZ die zich verder willen bekwamen in de derde generatie gedragstherapie ACT.

Accreditatie
– Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) => 60 Punten.
– Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)* => 30 Punten.
– Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) => 35 Punten.
– Eerstelijnspsychologie NIP (ELP) => 52 Punten.
– V&VN SPV / GGZ => 35 Punten.
– Verpleegkundig Specialisten Register => 33 Punten.
– POH-GGZ => 30 Punten.
* Ook bruikbaar voor Landelijke Huisarts Vereniging (LHV).

Programma
Bijeenkomst 1: Gedragstherapie, Relational Frame Theory, Acceptance and Commitment Therapy & Creatieve Hopeloosheid.
Bijeenkomst 2: Acceptatie en Defusie.
Bijeenkomst 3: Zelf als Context en Hier en Nu.
Bijeenkomst 4: Waarden en Toegewijd Handelen.
Bijeenkomst 5: Psychologische Flexibiliteit, Functionele Diagnostiek & Testdiagnostiek.

Kosten: 975,- euro* (inclusief literatuurklapper met trainershandleiding & werkboek,  koffie/thee & lunch)
* = Gezien dit professionele scholing betreft, is dit ook op te geven bij de belasting als scholingskosten waardoor u een gedeelte kunt terugkrijgen.

Duur: 5 dagen (09:30-17:30)

Cursuslocaties:
Maastricht, Heerlen, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem & Utrecht (vanaf najaar 2019).

Data opleidingsgroepen

April 2019 (Maastricht, Docent: Drs. Lieve Bruyninx) => Groep reeds VOL
13-04, 11-05, 18-05, 25-05 & 15-06 (zaterdagen).

April 2019 (Heerlen, Docent: Drs. Lieve Bruyninx) => Meld je nu aan (nog maar twee plekken beschikbaar)!
24-04, 15-05, 29-05, 12-06 & 19-06 (woensdagen).

Mei 2019 (Eindhoven, Docent: Drs. Lieve Bruyninx) => Meld je nu aan! (nog maar één plek beschikbaar)!
08-05, 09-05, 22-05, 23-05 & 06-06 (woensdagen & donderdagen).

Mei 2019 (Eindhoven, Docent: Dr. Tim Batink) => Groep reeds VOL
24-05, 14-06, 21-06, 05-07 & 12-07 (vrijdagen).

Juni 2019 (Den Bosch, Docent: Drs. Anique Vos) => Groep reeds VOL
01-06, 15-06, 22-06, 29-06 & 06-07 (zaterdagen).

Heeft u interesse in het volgen van een ACT-basiscursus, maar staat er momenteel geen uitvoering bij die u schikt? U kunt dan hier geheel vrijblijvend uw interesse kenbaar maken, alsook uw voorkeuren doorgeven (locatie, periode, dag). Zodra er nieuwe uitvoeringen beschikbaar komen, wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Per mei 2019 zal het programma voor het najaar op de website komen te staan; stay tuned!

Aanvullende informatie
Voor aanvullende informatie over de ACT-basiscursus, zie de de uitgebreide informatiebrochure. Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Incompany uitvoering ACT-basiscursus
ACT in Actie biedt de geaccrediteerde ACT-basiscursus tevens incompany aan, tegen een gereduceerd incompanytarief. Interesse? Mail naar info@actinactie.nl voor meer informatie.

Testimonials
Professor Inez Myin-Germeys (KU-Leuven): “Ik wil Tim Batink van ACT in Actie graag aanbevelen als ACT trainer en opleider. In mijn opinie is Tim één van de grootste ACT experts in het Nederlandse taalgebied. Ik ben dan ook heel blij dat hij bereid was mee te werken aan een grote klinische studie naar de werkzaamheid van ACT bij mensen met psychose. Samen met Tim hebben wij een nieuwe module ontwikkeld waarbij de standaard ACT wordt aangevuld met oefeningen in het dagelijks leven (ACT in Daily Life). In het kader van onze studie heeft Tim al meer dan 50 therapeuten opgeleid in ACT en hij treedt ook op als supervisor voor al onze therapeuten. Tim is niet alleen zeer deskundig, hij is ook een hele goede opleider en lesgever! Wij bij het Centrum voor Contextuele Psychiatrie aan de KU Leuven, België, zijn heel blij dat we met hem kunnen samenwerken.”

Waarderingen
“De afgelopen zeven jaar heeft ACT in Actie ruim 500 deelnemers opgeleid en werd deze cursus gemiddeld met een 8,5 gewaardeerd”