ACT in Actie – Cursus & Opleiding is in 2012 begonnen met het ontwikkelen en gratis delen van ACT-materiaal. In 2019 zijn we in aanvulling hierop gestart met het regelmatig posten van relevante ACT-berichten in de nieuwe rubriek ACT-nieuws, om zo de meest interessante informatie rondom Acceptance and Commitment Therapy voor een breder publiek beschikbaar te maken. Ter ere van het 9-jarig bestaan van ACT in Actie hebben wij uit de ruim 70 geschreven artikelen een selectie gemaakt en gebundeld in deze eerste editie van het ACT in Actie eMagazine.

De volgende thema’s komen aan bod in deze editie:
– ACT: Verbreding & Verdieping
– Toepassingsgebieden
– Oefeningen & Metaforen
– Artikelen & Boeken
– Veelgestelde Vragen & Antwoorden

Waar ACT in Actie – Cursus & Opleiding in 2012 begon als eenmansbedrijf, is dit anno 2021 uitgegroeid tot de grootste ACT-opleider van Nederland met een docententeam van meer dan 10 docenten met een grote diversiteit aan expertises. In 9 jaar tijd hebben we reeds meer dan 1500 deelnemers mogen opleiden!

Ook qua aanbod zijn we gegroeid; naast de doorontwikkeling van de vijfdaagse ACT-basiscursus (geaccrediteerd voor meer dan 10 beroepsgroepen) hebben we ook een driedaagse ACT-verdiepingscursus ontwikkeld. In 2020 zag de ACT in Actie – Academy het licht met onder andere de Online ACT-basiscursus en diverse Masterclasses en Microcursussen. En tenslotte is 2021 het startpunt van een gloednieuwe specialisatie cursus ACT & Slapen en zal Positieve Psychologie volgen in 2022.

Wij hebben zin in een ACTief jaar en hopen jullie middels dit eMagazine te kunnen informeren over, alsook te kunnen enthousiasmeren voor deze mooie therapievorm! Het volledige eMagazine is onderstaand gratis te downloaden (PDF):