Ik heb zojuist tezamen met mijn dochtertje Annabella van 1 jaar oud een posterpresentatie verzorgd op het internationale ACT-congres in Cyprus, over de effectiviteit van de door ons ontwikkelde van Klacht naar Veerkracht interventie (een transdiagnostische, op ACT-gebaseerde eHealth interventie).

Hoe? Collega onderzoeker Dr. Jennifer Reijnders van de Open Universiteit – Vakgroep Levenslooppsychologie is fysiek aanwezig op het ACT-congres in Cyprus, terwijl wij via een live videoverbinding konden aansluiten om vragen over de poster te kunnen beantwoorden. Ok, eerlijk, na 2 minuten vond Annabella het niet meer zo heel interessant allemaal en mocht mama Gioia haar weer komen halen. Maar haar eerste stapjes in de wereld van ACT zijn gezet! Net als haar eerste stapjes in de echte wereld, gisteren heeft ze daadwerkelijk haar eerste zelfstandige stapje gezet (#proud-daddy).

Toevallig ook nog benieuwd naar de inhoud van de posterpresentatie ;) ? De volledige poster is HIER te downloaden. Zoals aangegeven betrof dit een presentatie van de onderzoeksresultaten met betrekking tot de effectiviteit van de Klacht naar Veerkracht eHealth interventie . Uit ons onderzoek bleek dat onze ACT-interventie een significant effect had op het vergroten van zowel de Psychologische Flexibiliteit als het Welbevinden bij een algemene populatie. En daar zijn we best wel trots op, zeker gezien dit resultaten betrof van het standalone inzetten van de module (dus zonder begeleiding van een therapeut)!

N.B. Eerder is er al een paper verschenen over de gebruikerservaringen van de Klacht naar Veerkracht interventie (Verdood et al, 2023). Hieruit bleek dat de interventie positief werd beoordeeld door de deelnemers, waarbij het merendeel aangaf dat de interventie hen hielp in de omgang met lastige gedachten en gevoelens [70%] alsook hielp om te investeren in hun leven [60%].