Met enige regelmaat krijgen wij de vraag van hulpverleners (alsook van cliënten) waar ze een ACT-therapeut in de regio kunnen vinden. Op de website van de ACT-vereniging (ACBS BeNe) staat een mooi overzicht van ACT-hulpverleners in Nederland en België. Je kunt per provincie een overzicht krijgen van beschikbare ACT-hulpverleners. Tevens kun je filteren op doelgroep (kinderen, jongeren, volwassenen) alsook op behandelvorm (individuele begeleiding & groepsbegeleiding). Tenslotte kun je naast het filteren op ACT-hulpverleners ook filteren op ACT-supervisoren in de regio.

Onderstaand volgt de link naar de website met het overzicht van ACT-hulpverleners:
https://www.acbsbene.com/ledenoverzicht/

Het is daarbij wel belangrijk te realiseren dat ACT-therapeut geen beschermde titel is. Daarom is het van belang om bij de therapeuten in het ledenoverzicht te kijken naar de gevolgde scholing, alsook het basisberoep van de betreffende behandelaar (Psycholoog, GZ-Psycholoog, Psychotherapeut, Klinisch Psycholoog, etc). Vergoedingen van de behandeltrajecten hangen ook af van het basisberoep van de professional en of ze werkzaam zijn voor een instelling of via een eigen praktijk. Via een eigen praktijk, is een BIG-registratie nodig voor een volledige vergoeding (soms wordt er een deel vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen bij niet BIG-geregistreerde beroepen).

Ben jij zelf geschoold in ACT, maar sta jij nog niet vermeld als ACT-hulpverlener op de website van de ACBS BeNe? Waarschijnlijk komt dat, omdat je nog geen lid bent van de vereniging. Lid worden kan al vanaf 15,- euro. Naast vermelding als ACT-therapeut, krijg je toegang tot het ledendeel van de website (met gratis ACT-materiaal)!