Over precies één week is het zover, dan gaat de eerste virtuele ACT World Conference van start! Oorspronkelijk was de ACT World Conference gepland in New Orleans. Echter, vanwege COVID-19 bleek het helaas niet mogelijk om het congres op locatie door te laten gaan. Dankzij grote inspanningen van de congresorganisatie is het echter alsnog gelukt het ACT-congres te realiseren, middels een online variant. Het betreft een volwaardig programma van donderdag 16-07 tot en met zondagmiddag 19-07 met maar liefst zeven (!) parallelsessies; de keuze is reuze. De registration-fee is 330 dollar voor niet-leden en 300 dollar voor leden van de ACBS (internationale ACT-vereniging).

Onderstaand volgt het volledige congresprogramma met uitgebreide beschrijvingen van de lezingen, workshops & symposia. Tevens is er een programmaoverzicht beschikbaar :)

Bekijke Volledig Congresprogramma

Bekijk Programmaoverzicht

Gezien het overweldigde aanbod, tippen wij jullie graag op de volgende drie top ACT-workshops:

Titel: When Time Matters: A Process Based Approach to Brief ACT Interventions
Sprekers: Strosahl* & Robinson (* ACT-founder)
Wat: Workshop
Wanneer: Donderdag 16-07, 12:30 – 15:45. (19:30 – 22:45 Nederlandse tijd)

Titel: Case Conceptualization in ACT: A Practical Introduction to Formulating, Planning, and Explaining Successful Treatments Using Acceptance and Commitment Therapy
Trainers: Wilson* & DuFrene (* ACT-founder)
Wat: Workshop
Wanneer: Vrijdag 17-07, 12:30 – 15:45 (19:30 – 22:45 Nederlandse tijd).

Titel: Clinical functional analysis and the process of change
Trainers: Olaz & Törneke
Wat: Workshop
Wanneer: Vrijdag 17-07, 12:30 – 15:45 (19:30 – 22:45 Nederlandse tijd).

Tevens is er vrijdag 17-07 van 18:45-19:30 een informele meeting, georganiseerd door de ACBS-BeNe (Belgisch-Nederlandse ACT-vereniging) waar je mede ACT-enthousiastelingen kunt treffen!

Gezien het congres initieel zou plaatsvinden in New Orleans, is ook deze tijdszone aangehouden voor de congrestijden. Het is dus belangrijk te realiseren dat er 7 uur tijdsverschil is met Nederland (in Nederland is het 7 uur later). Gezien het een Online congres is, wordt alles opgenomen en zijn de opnames vier weken beschikbaar voor de deelnemers. Daar waar je bij een fysiek congres keuzes moet maken welke sessies je naartoe gaat (en dus ook welke je mist), heb je hier dus de unieke kans om in principe alle sessies te kunnen volgen (dit zou 25 full-time dagen in beslag nemen, een heeel lang congres).

Interesse in het ACT wereldcongres? Het is nog mogelijk je aan te melden! Dit kan hier via de website van de internationale ACT-vereniging.