Het gratis delen van materiaal zit in het DNA van de ACT-community. In plaats van het afschermen van hun materiaal achter copyrights en betaalmuren hebben de ACT-founders Steven Hayes, Kelly Wilson & Kirk Strosahl heel veel ACT-materiaal gratis beschikbaar gesteld zodat het gedachtegoed voor iedereen toegankelijk is. Sinds de oprichting in 2012 heeft ACT in Actie – Cursus en Opleiding zich hard gemaakt voor het ontwikkelen van Nederlandstalig ACT-materiaal. In navolging van de ACT-founders, is dit materiaal ook gratis van de ACT in Actie website te downloaden. Onderstaand volgt een overzicht van het gratis beschikbare ACT-materiaal.

Audio-materiaal (12 mp3’s)
ACT in Actie heeft twaalf geleide ACT-oefeningen opgenomen in het kader van de ontwikkeling van een 8-sessie behandelprotocol gebaseerd op ACT. Deze oefeningen kunnen worden ingezet om de verschillende ACT-vaardigheden verder eigen te maken. De oefeningen kunnen direct afgespeeld worden vanaf de website, alsook worden gedownload.
Link: https://www.actinactie.nl/audio-materiaal/

Hand-outs (meer dan 50 ACT-oefeningen & metaforen)
ACT in Actie heeft de afgelopen jaren verschillende ACT-oefeningen en ACT-metaforen ontwikkeld (inclusief illustraties), alsook informatiebrochures geschreven welke gratis beschikbaar zijn gesteld via de website om te gebruiken in uw eigen praktijk.
Link: https://www.actinactie.nl/downloads/

Time to ACT! (meer dan 50 ACT-oefeningen & metaforen)
Hier kunt u per hoofdstuk de downloads vinden behorende bij het boek Time to ACT! basisboek voor professionals. Het betreffen een aantal informatiebrochures, verschillende ACT-oefeningen en ACT-metaforen, alsook de illustraties die zijn gebruikt bij het Time to ACT! boek.
Link: https://www.actinactie.nl/time-to-act/

Video-materiaal (meer dan 50 ACT-video’s)
Op deze pagina vind je bruikbare filmpjes voor in de praktijk, alsook filmpjes met achtergrondinformatie over ACT. Het betreft hier zowel eigen materiaal, alsook een verzameling van bruikbaar materiaal door derden. De filmpjes kunnen direct vanaf deze website worden bekeken.
Link: https://www.actinactie.nl/video-materiaal/

Vond je bovenstaand bericht interessant? Hou dan de ACT in Actie website in de gaten voor meer recent ACT-nieuws (https://www.actinactie.nl/actia-nieuws/). Wil je automatisch op de hoogte worden gehouden? Dat kan door je in te schrijven voor de gratis email-service (waar je je ook te allen tijde weer kunt uitschrijven).