Wist je dat Acceptance and Commitment Therapy (ACT) niet alleen effectief is bij volwassenen, maar ook breed inzetbaar is bij Kinderen & Adolescenten, alsook hun Systemen? Op veler verzoek is daarom de ACT-basiscursus van ACT in Actie nu ook geaccrediteerd voor de Kinder- en Jeugdpsycholoog, alsook de Orthopedagoog Generalist (K&J NIP, NVO, SKJ). In totaal zijn er 34 punten toegekend aan de ACT-basiscursus (28 behandeling, 3 diagnostiek, 12 literatuurstudie & 3 overige taken)*.

Tijdens de ACT-basiscursus wordt Time to ACT! Het basisboek voor professional gebruikt als handboek. Echter ter  verdieping voor de K&J doelgroep raden we onze deelnemers aanvullende literatuur aan welke wij ook graag willen delen met de lezers van deze blog:

Kinderen (8-12 jaar):  Acceptance and Commitment Therapy bij Kinderen en Jongeren (Monique Samsen).

Adolescenten (12-18 jaar): ACT Your Way (Denise Matthijsen & Els de Rooij) & Denken, Voelen, Doen –  Aan de slag met Acceptance and Commitment Therapy (Maaike Steeman).

Gezinnen: ACTief opvoeden (Denise Matthijsen) & Samen ACTief in je Gezin (Denise Matthijsen).

Tenslotte verdienen twee internationale pioniers op het vlak van werken met ACT met deze doelgroep nog een speciale vermelding; Louise Hayes & Joseph Ciarrochi. Tezamen hebben ze ook twee Engelstalige boeken geschreven die de moeite waard zijn; The Thriving Adolescent & Get Out of Your Mind and Into Your Life for Teens.

Werk jij met kinderen en/of adolescenten en wil jij je verder verdiepen in ACT? Kijk dan op www.actinactie.nl/act-cursus voor meer informatie.

* Voor de volledigheid volgt onderstaand het overzicht van de reeds eerder toegekende accreditaties voor de ACT-basiscursus:
– Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt)* => 46 Punten
– Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)** => 27 Punten
– Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) => 34 Punten
– Eerstelijnspsychologie NIP (NIP-ELP) => 48 Punten
– Vereniging voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN SPV, GGZ & CP)=> 31 Punten
– Verpleegkundig Specialisten Register (VS) => 31 Punten
– Praktijkondersteuner-GGZ (POH-GGZ)=> 30 Punten
* Ook bruikbaar voor Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
** Ook bruikbaar voor Landelijke Huisarts Vereniging (LHV)