Het op Acceptance and Commitment Therapy gebaseerd behandelprotocol “Van Klacht naar Veerkracht” is vanaf heden ook beschikbaar als uitgebreide eHealth module via Minddistrict!

Tien jaar gelden, tijdens de start van mijn promotietraject bij de Maastricht University heb ik (Tim Batink) eerste versie van dit transdiagnostische behandelprotocol geschreven. De afgelopen 10 jaar is het protocol uitgebreid getest in de klinische praktijk, alsook onderzocht door Maastricht University, KU-Leuven & Open Universiteit. Tezamen met het Minddistrict-team, onder leiding van Lotte van der Maas is de nieuwste versie van dit behandelprotocol omgezet tot een mooie eHealth-module.

Voor wie is de module bedoeld?
Deze transdiagnostische module kan worden ingezet bij iedereen vanaf 16 jaar en ouder die de eigen veerkracht wil vergroten.

Wat is de inhoud van de module?
De module is opgebouwd aan de hand van de 6 ACT-onderdelen: acceptatie, defusie, zelf als context, hier-en-nu, waarden en toegewijd handelen. In ieder onderdeel wordt er op een speelse manier uitleg gegeven in video’s, audio en metaforen. Tevens hebben cliënten volop mogelijkheden om ACT-vaardigheden te oefenen.

Hoe kun je de module gebruiken?
‘ACT: van Klacht naar Veerkracht’ is zeer breed in te zetten, omdat de inhoud transdiagnostisch is: iedereen kan baat hebben bij deze module, ongeacht wat de klachten zijn. Hulpverleners kunnen de module begeleid inzetten, dat wil zeggen dat er feedbackmomenten zijn waarop de hulpverlener feedback kan geven op de oefeningen en vragen die de cliënt invult. De module bevat het dagboek ‘Inchecken’, dat automatisch getriggerd wordt bij het doorlopen van de hoofdstukken. De module is zowel beschikbaar in de Minddistrict app op de mobiele telefoon als te volgen in het webplatform.

Onderstaand een voorproefje: één van de filmpjes die speciaal voor deze eHealth module is opgenomen:

Benieuwd naar hoe je deze module kunt inzetten in jouw praktijk? Meld je dan hier aan voor de webinar op dinsdag 9 Februari.