Wil jij komend najaar ACTief aan de slag met Acceptance and Commitment Therapy (ACT)? ACT in Actie – Cursus en Opleiding biedt vanaf september weer geaccrediteerde ACT-cursussen aan in Maastricht, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem, Utrecht, Den Haag & Rotterdam!

Tijdens deze complete basiscursus zal er aandacht zijn voor een gedegen theoretische basis van ACT alsook de zes kernprocessen: Acceptatie, Defusie, Zelf als Context, Hier en Nu, Waarden en Toegewijd Handelen. Tevens zal de cursist actief aan de slag gaan met de verschillende ACT-processen, door ook ervaringsgericht te leren middels het zelf uitvoeren van verschillende ACT-oefeningen. Middels video-materiaal zullen de verschillende technieken worden geïllustreerd, waarna er middels rollenspellen mee gaat worden geoefend. Tenslotte zal er aandacht worden besteed aan de functionele (test)diagnostiek die bij ACT wordt gebruikt. Na afronding van deze cursus is de cursist in staat ACT toe te passen in de eigen (klinische) praktijk.

De cursussen worden verzorgd door ervaren docenten, met ruime ervaring in het werken met ACT in de behandelpraktijk. Ieder heeft zijn eigen expertise, als het gaat om het toepassen van ACT bij verschillende doelgroepen, in verschillende behandelcontexten. Inbegrepen bij deze cursus zit een literatuurklapper, met cursusdraaiboek, powerpoints, artikelen, hand-outs alsook een 8-sessie transdiagnostisch ACT-behandelprotocol (handleiding & werkboek).

De verwachting is dat alle ACT-cursussen vanaf september weer op locatie kunnen plaatsvinden (in lijn met het faseringsplan van het kabinet). Mocht dit onverhoopt toch niet mogelijk blijken te zijn hebben we met ons virtuele lokaal een volwaardig alternatief (https://www.actinactie.nl/act-cursus-in-een-virtueel-lokaal/), de cursussen kunnen dus sowieso doorgaan. Niet alleen wijzelf zijn als docenten enthousiast over deze oplossing, ook de cursisten zelf zijn enthousiast over ons virtuele lokaal: ze gaven deze online cursus gemiddeld een 8,5 (vergelijkbaar met de fysieke bijeenkomsten)!

Voor meer informatie alsook het meest recente overzicht van beschikbare cursussen in jouw regio kijk op https://www.actinactie.nl/act-basiscursus/ Het is ook mogelijk om deze cursus incompany te laten plaatsvinden. Voor meer informatie mail naar info@actinactie.nl