Onlangs heeft Professor Nele Jacobs (Open Universiteit, Vakgroep Levenslooppsychologie) een leuke toegankelijke video opgenomen voor de Universiteit van Nederland – waarbij ze stilstaat bij de vraag: maken spullen gelukkig? In deze korte video (+/- 5 minuten) zal er zowel worden stilgestaan bij hoe ons beloningssysteem in de hersenen werkt, alsook hoe ACT kan helpen om een meer duurzame vorm van geluk te ervaren (oei, daar verklap ik al een beetje het antwoord op de vraag…). De video is onderstaand te bekijken (klik op de afbeelding):


Wil je zelf ook aan de slag met die leuke foto-oefening die Nele noemt in dit filmpje? Goed nieuws, het betreft namelijk de ACT-oefening Picture Your Life – die HIER gratis te downloaden vanaf onze ACT in Actie website.

P.S. Eerder dit jaar heeft Nele ook een podcast opgenomen: Gelukkig ben je soms Ongelukkig (23 minuten). Deze is HIER terug te luisteren. En ben je geïnteresseerd in het thema geluk? Een tijd geleden schreef ik zelf ook een stuk over Geluk, en hoe het streven hiernaar ons juist Ongelukkig kan maken. Deze blog is is HIER terug te lezen.